Calvin's Content | Virtual Assistant

Virtual assistant

Digitale ondersteuning voor ondernemers

Marketing

WordPress

Social Media

Tekstschrijven

Kantoor

Content management

Ik ben calvin, jouw virtual assistent & meer

Er zijn niet veel mannelijke virtual assistants, maar toch heb je er één gevonden! Zoek jij digitale ondersteuning? Dan zou ik jouw man kunnen zijn.

Ik help ondernemers om hun bedrijf op een efficiëntere manier te kunnen runnen. Ik ondersteun bij administratieve taken; social media; content management; copywriting;  WordPress management; marketingactiviteiten & meer.

Eerst iets over mijzelf: Mijn naam is Calvin. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin en ondernemen zit mij dan ook in het bloed. Daarnaast heb ik een stevige marketing en communicatie achtergrond.

Momenteel beheer ik enkele zelfgebouwde websites waarbij ik mijzelf uitdaag altijd scherp en up-to-date te blijven.

Je zou me gerust als een digitale duizendpoot kunnen omschrijven. En ondanks dat ik mijzelf virtual assistant noem, ben ik veel meer dan een assistent. Gebruik mij gerust als sparringspartner, creatieve machine of model voor stockfoto’s!

Calvin's Content Tekstchrijver

Dit ben ik als gezicht van de klantenservice van MooieSchoenen.nl

Wat kan ik voor jou betekenen?

Als ondernemer heb je het druk en komt er veel op je af, dat weet ik als geen ander. Om jou efficiënter te laten werken kan ik veel taken uit handen nemen. En dat voor een veel lager tarief dan je van bijvoorbeeld een agency gewend bent.

Marketing

Als ervaren marketeer kan ik ondersteunen bij veel marketing gerelateerde werkzaamheden. Ook kan ik helpen jouw website beter te laten scoren in Google. Onder andere:

 • SEO/SEA
 • Google Analytics
 • Social Media marketing
 • E-mail marketing
 • Affiliate marketing

WordPress

Omdat ik zelf WordPress websites bouw en beheer weet ik daar goed de weg. Ik kan ondersteunen bij tijdrovende taken als: 

 • Design
 • Hosting
 • Onderhoud
 • Updates
 • Optimalisatie

Social Media

Content Creatie is een breed begrip. Het kan tijdrovend zijn, zeker wanneer er geen inspiratie is. Hierbij help ik graag mee.

 • Opzetten Social Media kanalen
 • Social Media content
 • Social Media beheer

Tekstschrijven

Als tekstschrijver en copywriter weet ik hoe belangrijk goede teksten zijn. In de breedste zin van het begrip kan ik ondersteuning bieden op het gebied van:

 • SEO Teksten
 • Copywriting
 • Blogs en Ghostblogs
 • Nieuwsbrieven
 • Productteksten
 • Landingspagina’s

Ga efficiënter ondernemen voor €30

Al voor €30 kan ik jou helpen om efficiënter te ondernemen. Meer focus voor je core business en bespaar jezelf de moeite om een nieuwe werknemer aan te nemen. Geen gedoe met verzekeringen en secundaire voorwaarden. Het is mogelijk om losse uren of een abonnement af te nemen. Geen opstartkosten, geen hustle. Meer weten? Let me know!

“Calvin ondersteunt ons wekelijks met het bijhouden van onze website. Hij schrijft blogs en vertaalt deze ook naar onze social media kanalen. Hij weet hier veel van af dus we laten hem lekker zijn gang gaan. Topper. “

Chang Tan | Social Rocketeers

Social rocketeers logo

Wat is een virtual assistant?​

Een virtual assistant (ook wel virtueel assistent, virtuele assistent of VA genoemd) is letterlijk gezien een assistent op afstand. Deze assistent kan tijdrovende of vervelende taken uit handen nemen van ondernemers. De ondernemers krijgen hierdoor meer tijd om te focussen op wat zij het liefste doen: ondernemen. Dat is precies wat ik wil faciliteren.

De taken van een virtual assistant kunnen divers zijn. Waar je de assistent voor kunt inzetten hangt ook af van de specialisaties en werkervaring. Er zit daarom ook een groot verschil tussen alle virtuele assistenten. Als je er voor kiest om met mij samen te werken kun je mij inzetten voor verschillende taken zoals content creatie, website onderhoud of en marketing. Wat ik bijvoorbeeld niet toe is begrotingen opstellen of juridisch werk; een andere VA doet dit misschien wel maar zal daarentegen andere taken niet uitvoeren.

Virtual assistants, zijn dat niet alleen maar vrouwen? ​

Het klopt dat de meeste virtual assistants vrouwen zijn. Sterker nog: ik ken zelf geen Nederlandse mannelijke VA’s. Wat hier de reden voor is weet ik ook niet precies. De takenpakketten verschillen, maar een VA wordt vaak gezien als een virtuele secretaresse of office manager; ook in die functies zie je nagenoeg geen mannen terug.

Voor mij maakt dit in ieder geval niet uit. Ik doe wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Het werken met veel verschillende soorten ondernemers houdt het werk afwisselend en ik steek er zelf veel van op.

De term assistent (of zelfs secretaresse) vind ik de lading ook niet helemaal dekken bij wat ik doe. Ik zie mijzelf eerder als creatieve geest, digitale duizendpoot en sparringspartner. Al heb ik vooralsnog wel gewoon vrede met de titel virtual assistant.

Maar Calvin, waarom doe jij als marketeer en ondernemer dit werk?​

Het klopt dat ik een marketing achtergrond heb en eigenlijk al heel mijn professionele leven onderneem. Omdat ik van afwisseling houd, ben ik digitale ondersteuning gaan bieden aan bedrijven en ZZP’ers. Op deze manier kom ik in contact met veel verschillende soorten ondernemers en kan ik mij bezig houden met een enorme diversiteit aan onderwerpen. Leuk!

Naast dat ik virtuele assistentie lever, ben ik nog steeds actief als marketeer. Ook beheer ik enkele zelfgebouwde websites en webshops waar ik mij goed mee vermaak. Doordat ik altijd maximaal wil presteren dwing ik mijzelf om scherp en up-to-date te blijven.

Contact

Wil je gebruik maken van mijn diensten? Wil je meer weten? Heb je een andere vraag? Let's get in touch! Mail je vraag naar info@calvinscontent.nl of bereik me via onderstaande knoppen